keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Mekko barbille - Dress for Barbie

Miten tehdään uudenvuodenaattona barbille lämmin juhlamekko?
Tarvikkeet: Vuosia sitten aloitettu neule, melkein mikä vaan käy, kunhan työ on jäänyt kesken tarpeeksi alussa, puikot (alkuperäiset, jos on työssä vielä mukana, muutkin käy) ja kyseistä lankaa todennäköisesti löytyy yli tarpeen..

Vaihe 1: Neulelankojen joukosta löytyi tämä Novitan Nalle-langasta aloitettu työ, josta piti tulla Baby born-nukelle hame, mutta jostain tuntemattomasta syystä se ei edistynyt.
Vaihe 2: Tarkistetaan varustetilanne. Molemmat puikot ovat yhä työssä mukana ja toinen lankakerä on tallessa. Nämä riittävät.
Vaihe 3: Aloitetaan neulominen. Koska työssä on n. 150s., kavennetaan ensimmäisillä oikean puolen kerroksilla aina joka 3.s., kunnes jäljellä on 30s. Jatketaan sileää neuletta kainaloihin saakka. Päätellään kädenteitä varten molempien kainaloiden kohdalla 5s (4 olisi riittänyt..) ja seur. kerroksella luodaan tilalle 10s hihoja varten. Kudotaan pari-kolme kerrosta, hihojen kohdalla ainaoikein-neuletta. Seuraavilla kerroksilla kavennetaan pääntietä varten yht. 6s ja ne ylimääräiset 5 hihan silmukkaa myös. Jäljelle jääneet silmukat päätellään.
Vaihe 4: Viimeistely. Ommellaan takasauma. Jos barbin pää ei ole irtilähtevää mallia, kannattaa ompelu aloittaa vasta vyötärön kohdalta ja tehdä nappikiinnitys niskaan.
Vaihe 5: Puetaan mekko barbille. Vyötäisille voi sitoa satiininauhan. Hätätapauksessa kasinkertainen neulelanka käy myös.
Vaihe 6: Otetaan kuva blogia varten.
Valmiina juhlimaan uutta vuotta!
Ready for celebrate a new year! This dress was quikly to make because I took a years ago started work for a hem and I knitted only a upper part of dress.


Barbi keittiössä uuden pöydän äärellä. Pöytä saapui juuri sopivasti ennen jouluateriaa ja osa ruuistakin oli mukana, joten barbien ei tarvinnut lähteä ruuhkaisiin ruokakauppoihin.
Barbie in the kitchen with a new table. It came just in time for Christmas meal and part of food was with it, too.
Onnellista Uutta Käsityövuotta!
Happy New Needlework Year!

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Tykkään kovasti!