sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Mekko ja toinen mekko - The Dress and Another Dress

Follow my blog with Bloglovin
Vinoon langansuuntaan leikattu kellotettu helma laskeutuu kauniisti ja tasaisemmin kuin jos langansuunta on keskiedessä suora.
(Kuva Katrin Ompelimo, Pori)
 Meillä on pihassa kaunis vaahtera. Syksyllä se on erityisen kaunis punaisine ja keltaisine lehtineen. Ainut huono puoli on, että ne lehdet irtoavat syksyn kääntyessä talveksi ja silloin haravoitavaa on paljon. Tänä vuonna ajattelin vähentää haravoinnin tarvetta ainakin prosentilla, kun halusin kokeilla, millainen mekko syntyisi vaahteran lehdistä. Ompelin ensin alusmekon, jonka päälle ajattelin lehdet ommella. Valitsin syksyn värimaailmaan (ja vaahteranlehtiin) sopivan sinapinkeltaisen ruutukankaan, aito retrokangas paksua puuvillaa. Kun sain mekon valmiiksi, tajusin, etten raaskikaan peittää sitä lehdillä, se oli kaunis sellaisenaan! Niinpä minun piti ommella toinen alusmekko...

 Vaahteranlehtiä kottikärryjen sijaan pyykkikoriin.

Vaahtera.

 Ompelen lehtiä kerros kerrokselta mekon helmaan. Tässä olisi ollut hyvä tosi piiitkäkaulainen ompelukone. Kaikki lehdet eivät olleet enää ihan laadukkaita, mutta huonommat peittyivät parempien alle antamaan volyymia.

 Pääntie. Pienemmät lehdet liimasin päällimmäisiksi, näin ompeleet jäivät piiloon.

Katrin Ompelimo, Pori
.
Katrin Ompelimo Pori vaahteramekko 
Valmis mekko. Kun sain mekon valmiiksi, oli jo niin pimeää, etten voinut ottaa kuvia ulkona. 
Ehkä kertakäyttöinen, mutta ekologinen siitä huolimatta.

Ps. Toivottavasti kukaan ei hermostunut toistuviin Katrin Ompelimo-teksteihin. Testailen googlenäkyvyyden saavuttamista. Olo on kuin neulanetsijällä heinäsuovassa ;)
Liityin vihdoin myös Bloglovin´ -listalle. Voit seurata minua siellä! Blogilistahan, jossa olin aiemmin, lopetti toimintansa.

8 kommenttia:

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Ihana vaahteranlehtimekko! Olen itsekin tykästynyt syksyn lehtiin, ja ne vilahtelevat kuvissa syksyisin ahkeraan !

Menninkäinen kirjoitti...

Onpa aika ihana! Hyvin kestivät lehdet ompelua, minä kuvittelin, että ne repeilisivät... Kaunis on myös tuo ensimmäisen kuvan keltainen mekko!

Mammutti kirjoitti...

Mahtava mekko!
Näyttävä olisi ihan koristeenakin, saisikohan lehtiä millään säilymään, lakkaus tms.

Katri kirjoitti...

Pirjo, totta, syksyn lejdet ovat kauniita ja niitä tulee kuvailtua paljon...

Menninkäinen, lehdet kestävät ompelua, kunhan eivät ole ihan kuivuneita. Silloin ne repeävät helposti.

Mammutti, mietin kans, olisiko jokin aine, jolla voisi käsitellä lehdet kestävimmiksi ja estää niiden käpertymisen, mutten sitten kuitenkaan halunnut myrkyttää pukua, on näin ollen ympäristöystävällisempi hetken kaunistus :)

Ilona Winebridge kirjoitti...

molemmat mekot mieleeni! tuon keltaisen mekon malli ja kuosi todella kauniit, tuollaisen kesämekon haluaisin itsellenikin. uniikki vaahteranlehtimekko kuin unelma, laittaisin sen kekrijuhlaan, miksei myös linnanjuhlaan, jos kutsu vain kävisi!
em. blogilistan loppuminen näkyy hyvin myös oman blogini lukijamäärissä. en ole saanut vaan aikaiseksi liittyä viel mihinkään uuteen listaukseen.

Katri kirjoitti...

Kiitos, Ilona!

Linnan juhliin täytyisi ehkä hiukan pidentää vielä helmaa ;)

Testailen nyt Bloglovin´n toimimista, pitäisi kyllä perehtyä vähän muihinkin...

kosotäti kirjoitti...

Oi mahoton sentään empä oo ennen nähny vaahteralehistä tehtyä mekkoa,tuo on niin hurmaava sellanen syksynen keijun juhlapuku.

Katri kirjoitti...

Niin, Kosotäti, minullakin tuli mieleen, että (lehti)metsänkeijun oma mekko :)