tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kansallispuku nyt.

Minulla oli tavoitteena saada kansallispuku valmiiksi kummitytön rippijuhliin mennessä. Ilman sitä se ei olisi nyt edes tässä kunnossa. Noh, kyllä se joten kuten tuli käyttövalmiiksi, vaikka essu ja tykkimyssy ovat vielä pahasti kesken. Essukankaan ostin jo vuosi takaisin, kun luulin ompelevani sen viime kesänä. Tosi asiassa avasin Nuikkisen perinteiseen paperikääröön käärimän paketin vasta muutama päivä sitten ja totesin, ettei esiliina taida valmistua ainakaan näihin juhliin. Kangas on nyt pestynä ja odottaa silittäjää.. Tykkimyssyn koppa on valmiina (itseasiassa kaksi!) ja silkkiä olen alkanut kirjoa joskus kevättalvella.

Mutta hameen sain ommeltua tänä keväänä. Ok, viimeiset helman pistot edellisenä iltana.. jostain syystä helman leveys yllätti. Ja pakko tunnustaa, että jossain kohtaa jouduin käyttämään Husqkvarnaa apuna. Hame on aika painava, johtuneeko siitä vai mistä, mutta hame on hiukan liian pitkä. Harmi, ettei tällä hetkellä ole mitään juhlaa tiedossa, joka nopeuttaisi projektin loppuunsaattamista!

Loppuviimeksi olen kuitenkin tosi tyytyväinen! Nyt ei tarvitse miettiä, mitä laittaisi päälleen juhliin - ainakin luulisin niin.

Ja takaa.

Ei kommentteja: