maanantai 3. elokuuta 2009

Maakuntaretkellä - The picnic in the province


Teimme pienen retken maakuntaan. Kävimme Kiukaisten Wanhassa pappilassa (josta kaikki kuvat viimeistä lukuunottamatta), Euran esihistorian näyttelyssä ja tietysti Säkylässä sotilaskodissa munkkikahveella. Pappila on rakennettu 1865 ja toimii nykyään Satakunnan ainoana pappilamuseona. Sinne on koottu paljon vanhaa esineistöä ja alakerrassa on vaihtuvia näyttelyitä.


Pappilassa oli meneillään paperinukkenäyttely, jossa oli esillä yksityisen henkilön 20 vuoden ajalta keräämiä paperinukkeja.


Esillä oli myös Kiukaisten puku, rokkileninki (tarkoittaa edestä aukeavaa takkimekon tyylistä vaatetta). Kesälomalainen pääsi kokeilemaan ompelua vanhojen koulun käsityön opetustaulujen kanssa. Etualalla olevalla taululla opetellaan parsimista. Mahdetaanko vielä koulussa parsia? En muista sitä omalta kouluajaltanikaan.


Näimmepä matkan varrella myös Nuuskamuikkusen kalassa!

2 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Minä myös tykkäisin "koluta museoita", pitäis vaan yksin olla liikkeellä, kun ei ole omena tässä tapauksessa pudonnut lähellekkään puuta...
En muista, että mulle olis koulussa parsimista opetettu, sen sijaan äiti sen opetti kylläkin.
Hyvää elokuun alkua!

Katri kirjoitti...

Tuo pappila oli siitä kiva paikka, että siellä sai koskea esineisiin, joten mielenkiintoa riitti myös jälkikasvulla. Elokuuta myös!