tiistai 11. elokuuta 2009

Kevätpäiväntasausyllätyshuivi - Vernal Equinox Shawl Surprise

Lopultakin: Toukokuun alussa aloitettu huivi on valmis! Kesän juhlat ja tapahtumat taitavat olla takanapäin, mutta valmistui sentään ennen syyspäiväntasausta.. Alunperin malli on julkaistu Lankakomeron sivuilla alkuvuodesta vihje (vaihe) kerrallaan ja tarkoitus on ollut saada se valmiiksi kevätpäivän tasaukseen mennessä.
Malli: Lankakomero
Lanka: Joku ohuehko nimetön (virolainen?) 100% villalanka, menekki alle 300 g.
Puikot: Muistaakseni no 4 mm pyöröt
Koko: 200 x 100 cm
Muuta: Muuntelin alkuperäistä mallia aika paljon. Jätin vihjeen 3 vallan pois, koska kuvio oli minusta liian iso siihen kohtaan. Olisin halunnut sijoittaa sen lähemmäs reunaa, mutta mallikerran s:t ei sopinut yhteen 5 ja 6 vihjeiden kanssa. Koska aloitin vihjeen 4 aiemmin, toistin sen mallikertaa vain 19 x ja viimeisenä neuloin rivin 115, jotta kuvio loppuisi nätimmin. Rivillä 165 jätin kavennukset pois. Jotta huivista olisi kuitenkin tullut yhtä iso kuin ohjeessa, neuloin vihjeen 5 rivejä 173-177 yhteensä 7 kertaa (ohjeessa vain kerran).

Tunti meni päättelytapaa valitessa. Ketjuvirkkaus vai 5 krs ainaoikeaa? Kävin Lankakomeron gallerian kaikki (121) huivikuvat läpi. Virkkauspäättely näytti todella kauniilta, kun se oli hyvin tehty, viimeistelty/pingotettu. Oikeinneule taas kehysti huivin paremmin, joten valitsin sen.

Huh huh, työläs malli tämä oli, joka kerroksen alussa oli ohjetta luettava tarkkaan, eivätkä aivoni normaalisti ole tottuneet ajattelemaan näin paljon.. mutta olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Ainut harmi, että langan väri on aika arkinen kuvioon nähden, jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut valita luonnonvalkoisen langan.


Huomaa kuvausassistenttini rannassa. Mariekeksipalkalla.


Vielä kuva pinnoituksesta. Ensin kastelin huivin omenan tuoksuisessa huuhteluainevedessä, jotta siitä tulisi pehmeämpi. Mukavan tuntuinen siitä tulikin, mutta tuoksua en voi suositella.. täytyy yrittää vielä tuulettaa, en viitsisi millään uudelleen huuhdella ja venyttää muotoonsa.

6 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihanainen ja kaunis huivisi on!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunis huivi tulikin!

ikki kirjoitti...

Upea, mulla on yhä pinnoittamatta...

Heinis kirjoitti...

Onpa kaunis huivi ja kauniisti kuvattu rannalla assistenttien kanssa! On siinä hirmuinen työ. En ole vielä uskaltanut haaveillakaan...

Katri kirjoitti...

Kiitos kaikista kommenteista!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Lisäsin huivikuvasi huivigalleriaan. Todella kaunis muunnelma ja kauniit kuvat.