tiistai 4. marraskuuta 2008

Barbien koti, osa 2 - Barbies home, part 2


Siinä on hyvät ja huonot puolensa, että tämänhetkinen työpaikkani sijaitsee melkein kirpputorin
naapurissa. Hyvä puoli on se, että löysin sieltä tämän mappihyllyn barbien kotia varten, huono puoli, että siellä tulee käytyä liian usein ja siellä on paljon tavaroita, joita en ole ennen tiennyt tarvitsevani.. Hintaa löydölle kertyi 20 euroa.
There are good and bad sides that my working place is near by the flea market ( I´m not sure is flea market good english..I mean some kind of second hand store). The good thing is, I found this file shelves for barbies home, the bad thing is I used to go there too often and I found many things that I haven´t known before I need them..

Ennen kuin voi ryhtyä rakentamaan, tarvitaan piirrustukset. Joissakin tapauksissa ne kannattaa tehdä vasta jälkikäteen, jotta mitat pitäisivät paremmin paikkaansa. Mittakaava on noin 1:6, valitettavasti en voi täysin sitä toteutaa, koska esim. huoneiden syvyys on vain 29 cm eli noin 180 cm. Täytyy kuvitella, että huoneet ovat suurempia.. Suunnitelmissa on kolme kerrosta ja vintti, jonne sijoitetaan makuuhuone, koska siellä ei mahdu seisomaan kunnolla. Alakertaan tulee kylpyhuone (saunakin olisi kiva) ja eteinen. Seuraava kerros on varattu keittiölle ja yläkertaan sisustetaan olohuone ja parveke. Kun vein pohjapiirrustuksen (sivupiirrustus) rakennustarkastajalle, joka on myös talon tuleva omistaja, ensimmäinen kysymys oli: "Missä on leikkihuone?"
Before you can start the building, you need drawings. Sometimes it´s better do afterwards, then the measurments are more right. I have mend to build three floors and the loft, where will came the bedroom, because is so low. On the ground floor are the bathroom (sauna would be nice too) and the hall. The next floor is reserved for the kitchen and upstairs will be living-room and the balcony. When I gived the sketches to master builder (who will be also the owner of the house) she asked at first: " where is the playing room?"

Nyt näyttää tältä. Nukkekoti on melkein saavuttanut lopullisen muotonsa. Seuraavaksi täytyy kääntyä appiukon puoleen pistosahan toivossa, jotta saan ikkuna-aukot ja parvekkeen. Kattolevyt löytynevät kotoa. Ikkunoiden suunnittelu on vielä kesken. Todennäköisesti teen omat kehykset, koska Minimaailmassa olevat ikkunat ovat melko arvokkaita, kun ottaa huomioon, että niitä tulee noin viisi kappaletta. Olohuoneen takaseinässä näkyvä reikä peittyy tapetin alle, kunhan pääsen siihen vaiheeseen.
This is almost the final form of dollhouse. Next thing is the window holes and the balcony and the roof, of course.
Olen pahoillani kuvien epäesteettisestä sommittelusta, tällä kertaa innostus meni ohi kauneuden kaipuuni.
I´m sorry about unesthetic composition of the pictures, this time inspiration passed my sense of beauty.

Ei kommentteja: