torstai 14. elokuuta 2008

Vuosien takaa - Behind the years

Minä toisella luokalla vuonna 1981. Päälläni on tätini neuloma liivihame, jossa väritys on sama kuin Kirkkonummen kansallispuvussa. Villasukat ovat muuten olleet suositut silloin. Onkohan vielä?


Yhtenä päivänä kesällä (nyt on jo alkusyksy) tuli mieleen, vieläkö tädilläni on ohje tallessa kyseiseen neuleeseen. Mainitsin asiasta äidille ja eipä aikaakaan, kun postissa tuli tädin kirjoittama kirje, josta löytyi alkuperäinen ohje! Ohje on Pirkka-lehdestä vuodelta ? ja sen esittelytekstissä sanotaan tämän kansallispuku-henkisen puvun olevan "viime syksyn" Pirta-lankakilpailun satoa. Kuinka sattuikaan, ohje on tehty 120-senttiselle eli juuri ekaluokkalaiseni kokoiselle tytölle. Liivihameen lisäksi ohje löytyi myös puserolle, essulle ja taskulle. En tiedä, millaisia muut Pirkka-lehden mallit ovat 70-80-luvun taitteessa olleet, mutta tämä ainakin on vähän erilaisempi kuin nykyiset pipo-kaulahuivijutut, joita on jokaisessa Pirkassa, Yhteishyvässä, Me-lehdessä... juu, meillä on kaikki kortit..
Olenko nyt tekemässä tätä? En. Hame on aika isotöinen eikä ole varmuutta, onko uusi sukupolvi kovin innostunut siitä, joten pelkkä nostalgianeule ilman todellista käyttötarkoitusta ei inspiroi tarpeeksi. Toisaalta nyt on tunikat muodissa, lyhyt versio voisi tulla kysymykseen, mutta onko se vähän töpön näköinen?

Ei kommentteja: