perjantai 1. elokuuta 2008

Terveisiä Itä-Suomesta - Greetings from Eastern Finland

Koli. 347 metriä meren pinnan yläpuolella. Täällä olisi pitänyt olla päivä aikaa ja kudin mukana. Istua kalliolla ja hengittää raikasta ilmaa. Kudin oli kyllä mukana, mutta hotellilla. Sen sijaan mies oli mukana, mutta eihän sitä nyt näin julkisesti voi pohtia, kumpi olisi ollut parempi valinta. Enkä tietysti itsekään toivoisi minua verrattavan vaikkapa traktoriin..
Lappeenrannan hiekkalinnassa oli lännenaiheisia veistoksia. Kai niissä jotain muutakin kuin hiekkaa oli käytetty sidosaineena. Tässä kaupungissa tutustuimme myös Suomen vanhimpaan ortodoksikirkkoon ja Talleriaan, jossa oli esillä Päivi Kupiaisen mekkoja ja taidetta. Mekot tietenkin ovat lähellä sydäntäni ja jututin tätä käsityön opettajaa, joka opiskeli kuvanveistoa. Ongelma oli sama kuin länsirannikollakin: kävijöistä 90% pukeutuu t-paitaan ja capreihin, 150-200 euroa maksaville mekoille on vaikea löytää asiakkaita. Mieheni totesi, että eihän se ole kuin parin hotelliyön hinta. Kaikki on niin suhteellista.

Tuliaisia. Molempien sisällöt kertovat ajasta ennen...öljyn keksimistä? Sanoikohan joku silloin, että tämän juustomuotin koristeluun meni enemmän aikaa, kuin olin suunnitellut? Tai mistä sitä tietää, millainen hoppu jollakin rengillä on ollut niiden muottien kanssa (ja on vahingossa veistellyt haavan sormeen), kun emäntä on sanonut, että juustot täytyy saada tehtyä ennen joulua. Harmi, ettei se renki kirjoittanut blogia..

Ei kommentteja: