sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Begonia Swirl

Joulun jälkeen aloin neuloa Begonia Swirliä (ilmainen ohje Ravelryssä). Todella addiktoiva työ. Iltaisin oli melkein pakko neuloa ainakin kerros tai kaksi. Tai no, yhteenkin kerrokseen meni aikaa, kun lopulta puikolla oli silmiä yli 700... Lisäksi liian lyhyt pyöröpuikko toi haastetta neulontaan, kun aloitin 80 cm pituisella, mutta silmukoiden lisääntyessä se kävi auttamattoman lyhyeksi ja tämän tästä meinasi silmukka jos toinenkin karata puikolta tilan puutteen vuoksi, mutta en löytänyt yhtään vapaata pidempää puikkoa tähän hätään enkä kaupassakaan ehtinyt käydä..

Lankana Novitan Nalle aloevera väri 391 (metsänvihreä), marinoitunut kaapissa muutaman vuoden, nykyisin ei taida enää valikoimissa olla aloeveraa. Menekki hiukan alle 300 grammaa.

Valitan taas kuvien huonoa laatua. Tällä kertaa syynä on varsinaisen kamerani viihtyminen hukassa jo joulusta lähtien. Kuvat otin ihan kännykkäkameralla, jonka laatu ei päätä huimaa..

 700 silmukkaa ja vähän yli...

 Kostutettu huivi pingotettuna.

 Pohjanlahden rantaa


 Tuulinen ranta ei tietysti ollut paras mahdollinen kuvauspaikka...

 Helmikuun maisemia.
Tammikuussa ompelimossa eniten työllistivät vanhojenpäivämekkojen korjaukset, lähinnä lyhennykset, mutta myös kavennukset, levennykset (!) ja teinpä yhteen mekkoon olkaimetkin ylijääneestä helmasuikaleesta. Tänä vuonna en ommellut alusta alkaen ainuttakaan mekkoa. Nykyään vanhojentanssimekot ovat vaihtuneet iltapukumaisiksi prinsessamekoiksi, joita on saatavilla melko helposti juhlapukuliikkeissä ja tietysti netissä.

Ei kommentteja: