maanantai 3. marraskuuta 2014

Tykkimyssyn kuulumisia

Hei pitkästä aikaa!
Syksyn harmaus on vallannut maiseman ja mielen. Talviuni painaa päälle, mutta onneksi kynttilän liekki valaisee ja lämmittää pimenevinä iltoina.
Minulla oli tarkoitus tehdä kesälomalla paljon kaikenlaisia käsitöitä, mutta sitten kuumuus iski täysillä ja luovutin. Keskityin varjoisten paikkojen etsintään ja uimiseen. Syksyn myötä olen pikkuhiljaa palannut neulomaan, ompelemaan ja kansallispukukurssille. Tykkimyssy kun on yhä kesken...

 Kirjonnat valmiina. Tosin tarkistettuun Keski-Suomeen pukuun ei olisi kuulunutkaan kirjonta vaan pelkkä musta silkki. Teen sitten seuraavan ilman :) Tässä silkki laitettuna kopan päälle. Seuraava työvaihe on kiinnitys laskospohjiin.

 Ja pirtanauhaharjoittelua, pirtanauha numero 3 menossa. 

Lopuksi vielä reikäompelua. Hammasrivistä lähdetään!

5 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Upea tykkimyssy, mutta on noissa varmasti kova työ.

Katri kirjoitti...

Kiitos, kosotäti! Tykkimyssyssä on kyllä monta vauihetta, kun olen tehnyt myös pohjan itse.

Nimetön kirjoitti...

Sinulla taitaa olla mutteri pirtassa (pirrassa?) kiinni painona, että seisoo suorassa? Taidanpa napata sinulta idean, kiitos!

Kaunis myssy ja hienoa nauhaa syntyy!

Lea P kirjoitti...

Hieno myssy tulossa, itse olen kanssa tehnyt samanlaisen lahjaksi ystävälle ostopohjaan joskus 7 vuotta sitten. Omassa puvussani, Hiitola, on vain huivimyssy joka on kyllä kätevä kun ei tarvitse neulojen kanssa kiinnittää hiuksiin.
Käsinompelu on kyllä ihanaa.

Katri kirjoitti...

Kiitos parauls ja Lea P!
Juu, mutterit on painona ;) ei ihan kaikkein esteettisin systeemi, mutta hyvin toimii. Ja tuo reikäommelhan on meidän "kotiläksyä" :)
Ja kyllä Lea, käsinompelu on Ihanaa! Kunpa vain ehtisi enemmän..