perjantai 1. marraskuuta 2013

Hämähäkki ja sen verkko - Spider in the net

Sanottakoon nyt ihan ensin, jotta ette saisi väärää kuvaa minusta, että en tykkää amerikkalaisista tuontijuhlista, kuten halloween (enkä anna lapselleni lupaa lähteä karkinkeruukierrokselle, koska se on mielestäni liikaa vaadittu naapureilta nuutittamisen ja virpomisen lisäksi... ja täytyy ajatella hampaitakin :D), MUTTA kun sellainen nyt on rantautunut Suomeen jäädäkseen, niin toki siitä voi ottaa parhaat palat irti, kuten hämähäkin virkkaaminen. Tulipa pitkä lause.

Alunperin piti ihan yhtäkkiä virkata pieni hämähäkki, mutta kun hain netistä vähän inspiraatio- ja mallikuvia, huomasin, että tarviihan hämis myös verkon. Molemmat virkkasin mutu-tuntumalla, koska ei ollut aikaa etsiä kunnollisia ohjeita. Hämähäkki on virkattu mustasta Novita Nalle -langasta 2.5 koukulla. Verkkoon löysin valkoista Novitan Floricaa.

  Hämähäkki on täytetty mustilla fleecen paloilla, kun mietin valkoisen vanun näkyvän ikävästi sen läpi, vaikka siitä aika tiivis tulikin. 

 Hämis kiipeilee viirivehkassa. Yksi kukka vielä sinnittelee..

 Silmät ovat ommeltavat napit. Jalat piipunkrassia. Jostain syystä Sinooperista oli kaikki mustat piipunkrassit loppuneet, mutta onneksi löysin yhden värilajitelmapussin, jossa oli juuri sopivasti jalkamateriaalia.

 Verkon pingotin yöksi (ok, tuli kiire, kuudeksi tunniksi) patjan päälle.

Verkko ja hämähäkki ommeltiin aamulla muutamalla pistolla hupparin selkään. Teos on siirrettävissä.  Hämähäkin mahassa on hakaneula, jolla sen voi myöhemmin kiinnittää jonnekin muuallekin, mutta nyt se on ommeltu myös leuastaan hiukan kiinni collegeen, koska pelkällä hakaneulalla roikkui hassusti...

7 kommenttia:

Tunteillen kirjoitti...

Hieno! Tykkään hämähäkki ja verkko teemasta. Toteututin joskus saman teeman puutarhaan köynnöstueksi ;)

kosotäti kirjoitti...

Ompa hauska hämähäkki verkkoineen.

TsiSanna kirjoitti...

Tulipas hauskat :). Minä kyllä Tykkään Halloweenista, mutta en silti päästä lapsia karkkikierrokselle.

sylvi kirjoitti...

Hämä, hämä häkki kiipes lanfalle....
Mukavan näköinen hämähäkki verkkoineen.

Katri kirjoitti...

Kiitos!
En olisi rumaa ja pelottavaa hämähäkkiä voinutkaan virkata :)

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

huihai hämppy, suloinen kaveri :)

Katri kirjoitti...

...ja kun halloweenit on ohi, niin nyt täytyisi irrottaa hämis verkkoineen hupparista, jotta saadaan se arkikäyttöön. Siis huppari...