torstai 12. maaliskuuta 2009

Mekko - A Dress

Yhtenä talvisena aamuna, kun tyttö oli lähdössä kouluun ja minä en ollut lähdössä töihin, pohdin ääneen, mitä mahtaisin tehdä sinä päivänä. "No tee mulle mekko", kuului ehdotus ja ei aikaakaan, kun eteeni tuotiin joskus aiemmin tehty mallipiirrustus:


Hihaton mekko, jossa lilalla pohjalla punaisia kukkia. Löytyyköhän varastoista vai pitäiskö mennä kangaskauppaan?


Yllättävän paljon kaikenlaista löytyi.. Onko tässä sittenkään sopivaa? Päätin kerrankin olla menemättä kangaskauppaan. Valitsin tummanpunaisen viskoosin ja pinkin plyysintapaisen tilkun. Mekosta tuli kaksikerroksinen, se näyttää tunikalta ja hameelta, mutta hame jatkuukin tunikan alla vuorina. Tunikan helmaosa on kirpputorilta löytyneestä kukallisesta trikoopuserosta, samoin pääntien pitsi. Joskus, kun näen kirppiksillä kauniskuosisia ja hyväkuntoisia vaatteita, en voi jättää niitä sinne, vaikka ne olisivat vääränkokoisia, niitä voi soveltaa.

Kuva on huono. Olisin halunut ottaa kuvan mekosta käyttäjän päällä, mutta en voinut kuvata sisällä yleisen epäjärjestyksen vuoksi, enkä toisaalta voinut käskeä tyttöä ulos pakkaseen ilman takkia, joten tässä tulos.
One winter day when I was thinking what would I do, my daugher gave me a picture of dress. "Sew me a dress", she said. I found all fabrics from my supplies, I didn´t have to go to fabric storethan usually. It looks like skirt and tunic but it is one-piece dress.

2 kommenttia:

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Hyvännäköinen mekko! todella kivat värit!

Nimetön kirjoitti...

Tosi hyvä sovellus olemassa olevista materiaaleista - sinulla on ideointi kyllä hienosti hallussa!!