keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Terveisiä Reposaaren loma-asuntomessuilta

Kävimme eilen tutustumassa Porin Reposaaren loma-asuntomesuihin. Katseltavaa oli paljon ja pieni kiire oli matkassa kun lähdimme vasta iltäpäivällä. Koko päivänkin olisi saanut messuilla kulutettua ihan kevyesti. Kestää varmaan hetken, ennenkuin olen sulattanut kaiken näkemäni. Päällimmäisenä mieleen jäivät suuret terassit ja isot ikkunat, joista avautui hienommat näkymät merelle kuin olin etukäteen kuvitellut. Sisustus oli monessa huvilassa turhan modernia (liian viimeisteltyä?) omaan makuuni. Tässä muutamia poimintoja, lähinnä käsityöläisen silmin nähtynä:
Huovutettu päiväpeite. En tiedä miten se on tehty, mutta alapuoli oli kokonaan huovutettua materiaalia, päällä ehkä pellavakangas ja kuvio oli tehty todennäköisesti neulahuovutustekniikalla. Tyynyt samoin.Kalaverkkoa ja vanhaa puuta.


Marianne Fribergin taideteos vai tyyny? Söpöjä keraamisia pupuja.


Muhkea karhu kalansaaliineen!


Ihana pylvässänky! Sängyn päällä neulotut tyynynpäälliset ja torkkupeitto, tosin ei käsin.. Seinällä aplikoiden ommeltu lokkiaiheinen tilkkutyö.


Tämän tekijän nimi ei jäänyt muistiin, mutta idea oli hauska ja toteuttamiskelpoinen. Näitä kalatyynyjä voisi laittaa sängyn päälle tai sohvan nurkkaan jos perheen lähinnä miespuoliset jäsenet eivät innostu kattoon ripustamisesta.

Villa Luvatan huvilassa olisi kiva herätä ja avata silmät merimaisemaan. Moderni mökki oli sisustettu monin kansanomaisin tekstiilein. Alla yksityiskohta edellisestä.


Miksi tämä istuinsuojus oli väärinpäin? Eihän sitä päässyt edes koskettamaan, joten likaantumisen vaaraa ei ollut.

Vaan tätä tunnelmaa messuilta ei löytynyt:
No. Ne olikin huviloita, eikä mökkejä..

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Kävin katsastamassa Reposaaren messut, vähän samoissa tunnelmissa kuin sinä, viimeistä kuvaasi minäkin jäin messuilta kaipailemaan..