tiistai 21. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua! - Merry Christmas! - God Jul!

 Tänään hain postista tekemistä ensi vuodelle. Ihan oma joululahja, menin avaamaan paketin etuajassa, en millään malttanut odottaa kolmea yötä.

This is my own Christmas present, I already opened it even it´s three nights till Christmas. Now I have something to do also next year.

perjantai 17. joulukuuta 2010

Lämpöistä pakkasten keskelle - Warm for the winter

 Kaupungissa käydessäni en voinut vastustaa kangaskaupan kankaiden kutsua vaan oli pakko poiketa. Oli hyvä syy, kun olin juuri aamulla raivannut tyttären vaatekaapin, joten tiesin mikä olisi "hyödyllistä" ostettavaa. Mikä siinä on, kun varastohuoneen hyllyjen kankaat eivät koskaan kutsu yhtä kovaäänisesti luokseen? Onko niitä kuitenkin liian vähän, ääni jää kuiskaukseksi kangaskaupan rinnalla? No, sain tasapainotettua tilannetta hiukan, lompakkokin keveni enemmän kuin olin suunnitellut (totta, aloin laskea, olisiko vaatteet valmiina vaatekaupasta voinut tulla jopa halvemmaksi, mutta parempi kun ei ajattele liikaa, ettei suutu).

Otin kaavat vanhasta pieneksi käyneestä fleecepaidasta ja lisäsin vähän hihaan ja sivuille. Käyttäjä tykkäsi pilkullisesta fleecestä enemmän ja se on ollut jo päällä. Minä taas ihastuin tuohon hevoskankaaseen ja mietin, pitäisikö sitä hakea omaakin puseroa varten..

Puput odottelevat joulusiivousta..

I´m wondering why my storages never call me so cloud as the fabric store does? This morning I visited in one and found more than I was planned (as usually). I sewed two blouses for my daughter.

lauantai 11. joulukuuta 2010

Neuletakki

 Malli: omasta päästä
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: n. 3½, en muista enää tarkkaan.
Muuta: tämä on ollut valmiina jo pari kuukautta, mutta kuvien ottaminen on aika työlästä näköjään. Pelkäsin, että hihoista tulee liian kapeat, mutta kävi päinvastoin, vähän turhan leveät, tulee 80-luku mieleen. Hihansuille ja helmalle joudun varmaan tekemään vielä jotain. Prässäämisestä huolimatta ne tahtovat käpristyä, kun en ymmärtänyt tehdä kuin 2-3 ainaoikein kerrosta alkuun.
 Kuvat on otettu turhaa kaukaa kameran itsensä laukaisemina, kun valokuvaajani laski mieluummin pulkkamäkeä ja meillä oli niin tiukka aikataulu, etten sitten vaatinut väkisin kuvaamaan mäenlaskukertojen kustannuksella. Mutta ehkä parempi niin..

Ja tässä sitten näkyy kaikki virheet. Ja arvaa mitä, muutama langanpätkä odottaa vielä päättelyä..