keskiviikko 26. elokuuta 2009

Ihan kohta.. - Soon..


Vain pingotus ja osien yhdistäminen.
Only the stretching and sewing parts together.

torstai 20. elokuuta 2009

En ole neulonut - I haven´t been knitting


Aikatauluteknisistä syistä oli välillä pakko laittaa koko ämpäri pakastimeen.



Eikä se kutominen kotipihassa nyt niin rentouttavaa olisi ollutkaan..
And knitting wouldn´t be so relaxing in the homegarden..

tiistai 11. elokuuta 2009

Kevätpäiväntasausyllätyshuivi - Vernal Equinox Shawl Surprise

Lopultakin: Toukokuun alussa aloitettu huivi on valmis! Kesän juhlat ja tapahtumat taitavat olla takanapäin, mutta valmistui sentään ennen syyspäiväntasausta.. Alunperin malli on julkaistu Lankakomeron sivuilla alkuvuodesta vihje (vaihe) kerrallaan ja tarkoitus on ollut saada se valmiiksi kevätpäivän tasaukseen mennessä.
Malli: Lankakomero
Lanka: Joku ohuehko nimetön (virolainen?) 100% villalanka, menekki alle 300 g.
Puikot: Muistaakseni no 4 mm pyöröt
Koko: 200 x 100 cm
Muuta: Muuntelin alkuperäistä mallia aika paljon. Jätin vihjeen 3 vallan pois, koska kuvio oli minusta liian iso siihen kohtaan. Olisin halunnut sijoittaa sen lähemmäs reunaa, mutta mallikerran s:t ei sopinut yhteen 5 ja 6 vihjeiden kanssa. Koska aloitin vihjeen 4 aiemmin, toistin sen mallikertaa vain 19 x ja viimeisenä neuloin rivin 115, jotta kuvio loppuisi nätimmin. Rivillä 165 jätin kavennukset pois. Jotta huivista olisi kuitenkin tullut yhtä iso kuin ohjeessa, neuloin vihjeen 5 rivejä 173-177 yhteensä 7 kertaa (ohjeessa vain kerran).

Tunti meni päättelytapaa valitessa. Ketjuvirkkaus vai 5 krs ainaoikeaa? Kävin Lankakomeron gallerian kaikki (121) huivikuvat läpi. Virkkauspäättely näytti todella kauniilta, kun se oli hyvin tehty, viimeistelty/pingotettu. Oikeinneule taas kehysti huivin paremmin, joten valitsin sen.

Huh huh, työläs malli tämä oli, joka kerroksen alussa oli ohjetta luettava tarkkaan, eivätkä aivoni normaalisti ole tottuneet ajattelemaan näin paljon.. mutta olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Ainut harmi, että langan väri on aika arkinen kuvioon nähden, jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut valita luonnonvalkoisen langan.


Huomaa kuvausassistenttini rannassa. Mariekeksipalkalla.


Vielä kuva pinnoituksesta. Ensin kastelin huivin omenan tuoksuisessa huuhteluainevedessä, jotta siitä tulisi pehmeämpi. Mukavan tuntuinen siitä tulikin, mutta tuoksua en voi suositella.. täytyy yrittää vielä tuulettaa, en viitsisi millään uudelleen huuhdella ja venyttää muotoonsa.

Kotieläinpuistossa


Loman lähestyessä loppua kävimme Kiviniityn kotieläinpuistossa Mouhijärjellä (Sastamalassa). Se oli mukavan rauhallinen paikka monine pörröisine eläimineen. Suurin syy, miksi halusin sinne oli alpakat, joita en tätä ennen ollut nähnyt luonnossa. Ne olivat veikeitä (kuvassa vas. yläkulmassa Sofia 1 v.), niiden pitkiä etuhampaita ei usein kuvassa näe (ei nytkään..) ja turkki oli todella paksu, voin kuvitella, että yhdestä jo alpakasta saa paljon villaa! Tavallisimpien kotieläinten lisäksi näimme mm. strutseja, peuroja, villisikoja, riikinkukon, poroja, guanakoja (kamelinsukuinen eläin) ja joukon erilaisia kanoja. Tilalla oli kolme grillikatosta, joissa sai syödä omia eväitä. Niin, ja kaneja oli montaa merkkiä: kääpiöluppia (aivan ihania), hermeliini, leijonanharjaskaneja ja ihan tavallisia maatiaskaneja (kuvassa).

maanantai 3. elokuuta 2009

Maakuntaretkellä - The picnic in the province


Teimme pienen retken maakuntaan. Kävimme Kiukaisten Wanhassa pappilassa (josta kaikki kuvat viimeistä lukuunottamatta), Euran esihistorian näyttelyssä ja tietysti Säkylässä sotilaskodissa munkkikahveella. Pappila on rakennettu 1865 ja toimii nykyään Satakunnan ainoana pappilamuseona. Sinne on koottu paljon vanhaa esineistöä ja alakerrassa on vaihtuvia näyttelyitä.


Pappilassa oli meneillään paperinukkenäyttely, jossa oli esillä yksityisen henkilön 20 vuoden ajalta keräämiä paperinukkeja.


Esillä oli myös Kiukaisten puku, rokkileninki (tarkoittaa edestä aukeavaa takkimekon tyylistä vaatetta). Kesälomalainen pääsi kokeilemaan ompelua vanhojen koulun käsityön opetustaulujen kanssa. Etualalla olevalla taululla opetellaan parsimista. Mahdetaanko vielä koulussa parsia? En muista sitä omalta kouluajaltanikaan.


Näimmepä matkan varrella myös Nuuskamuikkusen kalassa!

lauantai 1. elokuuta 2009

Pieniä juttuja - Little things


Barbi sai uimakoulun päättäjäisiin uuden uimapuvun. Malli on sama kuin omistajallansa, mutta ei yhtä istuva..

The barbie got a swimsuit. The model is the same as girl`s.

Tein Hello Kitty-kankaasta kännykkäkotelon kohta tokaluokkalaiselle. Se on ollut käytössä jo muutaman päivän ja huomaan, että tummempi pohjakangas olisi ollut viisaampi valinta..
I sewed a phone case with Hello Kitty fabric. I noticed after few days use, that the fabric would be darker..

Tässä vielä onnellinen kännykän ja -kotelon omistaja. Taustalla "häämöttää" kaivinkone, joka on saattanut kiinteistömme jätevesijärjestelmät EU-aikaan. Kauha on yhtä iso kuin tyttö, jollei isompikin.. Pupumme papanat pyörivät pihassamme edelleen. Koskahan päättäjät tarttuvat lemmikkien jätehuoltoon - hassun pupun tauti voi vaania kulman takana?