tiistai 23. kesäkuuta 2009

Kasseja - Bags

Kevään aikana olen ommellut muutaman laukun. Äitienpäivälahjaksi, blogiarvonnan voitoksi, Novitan kesäkassivaihtoon ja synttärilahjaksi. Kohtalaisesti ne onnistuivat, vaikka kaikkien kanssa oli vähän väkisin vääntämisen maku, kun oli pakko tehdä tiettyyn aikaan mennessä. Kankaat löytyivät pohjattomasta varastostani.

I have sewed a few bags during this spring. All materials were found from my endless stores.

torstai 11. kesäkuuta 2009

Siili! - A Hedgehog!


Tällaisen otuksen näin pihassamme viime yönä, kun tuntemattomasta syystä satuin heräämään kolmen aikoihin. Se oli aika kesy, ei pelännyt lainkaan salamavaloa mennessäni sitä kuvaamaan. Vasta, kun liikahdin liian nopeasti, siili pötki naapurin puolelle paparaziin kyllästyneenä. Sen verran oli kastetta, että kameran linssi tuppasi menemään huuruun, tämä on ainut kohtuullinen kuva.
Last night I saw this hedgehog in our yard. It was quite tame, didn´t be afraid of flash at all.


Koska tämä on neuleblogi, laitan kuvan aloitetusta työstä.
Because this is needlework blog, I put a picture of started work too.

tiistai 9. kesäkuuta 2009

Kirppislöytö

Tänään(kään) en ole tehnyt käsitöitä. Sen sijaan esittelen kirppislöydön: Debbie Stollerin Koukussa, virkkaajan käsikirja. Minkäänlaista aikomusta ostaa tämä kirja ei minulla koskaan ole ollut - kunnes näin sen kirppispöydällä. Siinäkin mietin pitkään, sillä hintaa oli 4 euroa, mikä on melko paljon kun käytetyistä kirjoista puhutaan, varsinkin sellaisista, joita et ole edes etsimässä, mutta keksin hyviä syitä, miksi saattaisin tarvita tätä. Voisin alkaa virkkaamaan enemmän, paljon ohjeita; huiveja, laukkuja, boleroita ja pupu. Parin kolmen vuoden päästä myös kesälomalainen voisi hyödyntää kirjaa, monet mallit olivat helppoja pikkutöitä.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Kesäbaskeri - Summer Beret



Malli: Novita kesä 2009
Lanka: Novita Cannes luonnonvalk. 50 g. (ohjeen mukainen)
Puikot: Resori 3,5 mm pyöröt, kuvioneule 4,5 mm pyöröt.
Muuta: Tämä on hyvä kesäpipo, jos ei ehdi/viitsi pestä hiuksia niin baskeri vaan päähän! Cannesissa on bambua, puuvillaa ja viskoosia. Vaikutti siltä, että saattaa nukkaantua helposti käytössä, joten puseroa en tästä langasta ehkä tekisi.

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Uimapuku - Swimsuit


Kun viime viikolla kävin tytön kanssa Eurokankaassa, mielessä oli löytää pala vaaleanpunaista tai lilaa kukallista puuvillakangasta kevätjuhlamekkoa varten. Tarkoitus oli tehdä joku perusfrillamekko ja osa materiaalista oli jo löytynyt kotivarastoista. Valikoima ei oikein inspiroinut, en löytänyt ihan mieleistäni. Sen sijaan mukaan tarttui uimapukulycraa. Kaava on Ottobredesign-lehdestä kesä 2/2004. Siirsin frillan leikkaussaumaa n. 4 cm alemmas ja jouduin myös kaventamaan sivusaumoista. Pääntien kukkakorusysteemi ja poimutelman rusettinauha lisätty omasta päästä, jotta pukija tietää kumpi on etupuoli. Puku on takaa muuten melko samanlainen. Hellepäivien innoittamana tämä valmistuikin nopeasti, tosin kuvaushetkellä oli enää 13 astetta lämpöä, toivottavasti ei kesäflunssa iske..

Ai niin. Kevätjuhlat juhlittiin viimevuotisessa mekossa.