torstai 30. huhtikuuta 2009

Vapputunnelmia - Feelings of the 1st of May


Tiilenpunainen lanka sopii hyvin bambupuikkojen väriin, nyt olisi aikaa neuloa. Edellisen työn ohjelehti lojuu vielä pöydällä, pupu yrittää pitää kurkun taimea ylhäällä keppien loppuessa kesken (huom; aina, kun etsit hiuslenkkejä, muista tarkistaa pehmolelujen korvat). Nyt olisi aikaa siivota. Väsyttää.

Brick-coloured yarn fits quite well with bamboo knitting pins, now I would have time to knit. Old knitting magazine lies on the table, the bunny is trying to keep cucumber up, I should clean up too. I´m tired.

Kuva on otettu nukkumaanmenoajan koittaessa, jolloin puku oli vasta sovituskunnossa. Malli on Disneyn keijuista, kuningatar Okariinan puku. Helman pitäisi olla sifonkia tai jotain muuta kevyempää materiaalia, mutta kun varastossa on metrikaupalla pinkkiä trikoota niin minkäs teet..

The picture is taken just before the sleeping-time so it´s not ready yet. The model is Queen Clarion´s dress from Disneys fairies.
Posted by Picasa
Koska aikaa naamiaispuvun ompeluun ei ollut paljon, otin pohjaksi vanhan trikoopuseron, jonka helman ja hihat leikkasin sopivaan mittaan. Kiinnitin siihen helman ja yläosaan ompelin lähinnä kullanvärisestä kankaasta muotoilemani lehden malliset tilkut. Kukkakuvioiden keskelle kiinnitin muutaman paljetin. Ja ehdin nukkumaan jo melkein puolilta öin..
Because I had so little time, I took an old shirt for the base and I sewed into it the flares and upper part I sewed few leaf-shaped quilts.
Ps. Ehdit vielä osallistumaan edellisen päivityksen kilpailuun!

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Arvaa, mikä päivä tänään on?

Kaikkien oikein ja väärin vastanneiden kesken arvotaan lankaisa yllätys, siis kerro myös lempivärisi. Iloitsen jo etukäteen vastauksista, joten jätäthän jälkesi.. Vastausaikaa on noin vappuun saakka.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Tekniset tiedot


Malli: Moda 5/07 jonkin verran muunneltu, pitsineule Novita talvi 2006, virkattu reunus Novita kesä 2009 malli 45 uloin kerros.
Lanka: Schachenmayr Nomotta Idéna plus silver (langalla voisi tietysti olla helpompikin nimi..), 95% akryyli, 5% metallipolyester. Eli langassa kiertää ohut hopealanka, aika kauhea, äidille tulee 80-luku mieleen, mutta täyttää hyvin 7-vuotiaan glittervaatimukset.
Puikot: 3,5 mm bambut
Muuta: Langanmenekki kokoon 122 cm oli 200 g. Tosin jouduin ostamaan yhden kerän lisää (50 g) koska a) aion virkata reunuksen myös hihoihin ja sitä voisi tehdä 2-3 kerrosta, nyt on vain yksi kerros, b) olin heittänyt vyötteet roskiin, enkä voinut kirjoittaa blogiin langan nimeä. Kuvasta huolimatta puussa kiipeily ei ole suositeltavaa neulevaatteissa.

lauantai 11. huhtikuuta 2009

Bolero kevätillassa - Bolero in the spring evening


Kevään ihanin ilta. Joku muukin oli huomannut sen.
The most beautiful evening of the spring. Someone else was noticed it too.

Ajallinen kohtaa ajattoman, uusi neule ikiaikaisilla kallioilla..
A new knit on the old rocks..

Bolero valmistui sopivasti pääsiäiseksi.
Bolero came ready for an Easter.











Aurinko on laskenut.
The sun has set.

torstai 9. huhtikuuta 2009

Hyvää Pääsiäistä - Happy Easter


"Äiti, piilottaisitko suklaamunat? Sä voit tulla sit etsimäänkin niitä mun ja isän kanssa, kun sä kuitenkin unohdat kaikki."

keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Mikä on vihreä ja seisoo pellolla?

- Raaka hevonen.

Nyt se on selvitetty oikein yliopistossa, miksi huonot vitsit jäävät mieleen helpommin kuin hyvät. Marylandin yliopiston professori Robert Provine on tutkinut asiaa. Huono vitsi on rakenteeltaan yksinkertainen ja usein kliseinen, siksi se on helppo muistaa. Tarvittiinko tähän nyt tutkimus?
Käsityörintamalla ei ole tapahtunut juurikaan edistystä. Yritän saada boleron pääsiäiseksi valmiiksi.