tiistai 17. maaliskuuta 2009

Wc barbeille? - WC For Barbies?

Barbeille sopivaa vessaa ei ole myytävänä, ainakaan täälläpäin. Päätin yrittää tehdä itse. Askarteluliikkeessä oli valkoista, huoneenlämmössä kovettuvaa massaa, josta voi muovailla mitä vain, vaikka vessan pyttyjä! Rautakaupan mainoslehtisestä löytyi mallikuvia niin ei tarvinnut vessassa muovailla, olisi siinä ollut miehellä taas ihmettelemistä (niin kuin monesti, kun teen kuvausvalmisteluja blogikuvia varten..)
Vuorokauden kuivumisen jälkeen. Myönnän, että vesisäiliö muistuttaa pannumyssyä.. ja se on suhteessa pyttyyn aika iso, täytyy yrittää tehdä toinen versio, vähän pienempi. Vessa ei ole kaikkein helpoimpia muovailtavia.
Wc:n viereen ilmestyi myös pizzalautanen (jossa tällä hetkellä omena) barbitalon omistajan toimesta.
I coudn´t find wc for barbies so I tried to make it myself. I took modelling clay and started working. I must concede, there might be easier items to do than this..

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Pienen tytön mekko - Little girl´s dress


Tätä en ole itse tehnyt, vaan ystäväni ompeli sen avustuksellani. Mekko on pikkukukallista puuvillakangasta ja siinä on vihreä vuori liiviosassa. Samaa vihreää on myös taskun suussa. Taskut ovat tosi somat, harmi, etteivät ne näy kuvassa juurikaan. Ruskea satiininauha somistaa vyötärösaumaa. Mekon kaava on Ottobre-lehdestä, mutta en muista numeroa.
Aiemmin olen ajatellut vähän niin, että ne jotka eivät osaa tehdä, opettavat, mutta olen tullut toisiin aatoksiin, opettaminenkin on antoisaa, kun on motivoitunut "oppilas" ja onnistunut työ palkitsee myös opettajan.
This dress is made by my friend with my advice. A fabric is flower printed cotton.

torstai 12. maaliskuuta 2009

Mekko - A Dress

Yhtenä talvisena aamuna, kun tyttö oli lähdössä kouluun ja minä en ollut lähdössä töihin, pohdin ääneen, mitä mahtaisin tehdä sinä päivänä. "No tee mulle mekko", kuului ehdotus ja ei aikaakaan, kun eteeni tuotiin joskus aiemmin tehty mallipiirrustus:


Hihaton mekko, jossa lilalla pohjalla punaisia kukkia. Löytyyköhän varastoista vai pitäiskö mennä kangaskauppaan?


Yllättävän paljon kaikenlaista löytyi.. Onko tässä sittenkään sopivaa? Päätin kerrankin olla menemättä kangaskauppaan. Valitsin tummanpunaisen viskoosin ja pinkin plyysintapaisen tilkun. Mekosta tuli kaksikerroksinen, se näyttää tunikalta ja hameelta, mutta hame jatkuukin tunikan alla vuorina. Tunikan helmaosa on kirpputorilta löytyneestä kukallisesta trikoopuserosta, samoin pääntien pitsi. Joskus, kun näen kirppiksillä kauniskuosisia ja hyväkuntoisia vaatteita, en voi jättää niitä sinne, vaikka ne olisivat vääränkokoisia, niitä voi soveltaa.

Kuva on huono. Olisin halunut ottaa kuvan mekosta käyttäjän päällä, mutta en voinut kuvata sisällä yleisen epäjärjestyksen vuoksi, enkä toisaalta voinut käskeä tyttöä ulos pakkaseen ilman takkia, joten tässä tulos.
One winter day when I was thinking what would I do, my daugher gave me a picture of dress. "Sew me a dress", she said. I found all fabrics from my supplies, I didn´t have to go to fabric storethan usually. It looks like skirt and tunic but it is one-piece dress.

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Uni - A Dream

Näin unta. Avasin Butterickin kaavapaketin ja siellä oli jokainen koko erikseen leikattuna ja koottuna valkoisesta kuitukankaasta. Tarvitsi vain leikata takasauma ja pääsi heti sovittamaan kaavaa päälle. Kuinka kätevää!

I saw a dream. I opened Butterick´s pattern and there was all sizes cutted and made up from non-woven fabrik. I needed only cut a back seam and then fit it on. So easy!