perjantai 27. helmikuuta 2009

Kaavoja - Patterns


Pahaksi onneksi satuin käväisemään huuto.netin sivuilla juuri, kun siellä oli historiallisia kaavoja myynnissä. En voinut vastustaa kiusausta, joten päädyin kahden kaavapaketin uudeksi omistajaksi. Toinen niistä on keskiaikaistyylinen ja toinen empire- tai regencypuku. Viimeksi mainitun kaavan hankkimiseen on varmasti osuutensa Ylen viime aikoina lähettämillä Jane Austen-filmatisoinneilla. Olisi kiva kokeilla tehdä tuollainen puku, mutta toisaalta ompelujonossa (ja neulejonossa) on sen verran muita töitä, että nyt lähiaikoina ei valmistu.
For a bad luck, I happend to visit huuto.net´s pages just, when there was for sale historical patterns. I couln´t resist the temptation so I came to owner of two pattern packets. One is medieval dress, the other is regency style dress.

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Hiihtolomalla - On the Winter Holiday



Lomalla ehtii aloitella kaikenlaista, kuten Tenneseestä kesäpuseroa itselle pyörönä. Tytön bolero on myös edistynyt hihoihin saakka, vaikkei kuvaa nyt olekaan. Huomasin, että toisaalta on vähän hankala tehdä yhtäaikaa kahta erilaista pitsineuletta, vaikka molemmat mallit on aika helppoja.

On the holiday there is time to start everything like this summer blouse from Tennesee. Daughter´s bolero has also gone ahead, I´m in sleeves now, though I have not a picture of it.


Mummulassa. Onneksi suurin osa serkuista osaa jo laittaa takin naulaan itse, joten meilläkin on toivoa..
Ps. Huomasin juuri, että lapseni kengät puuttuvat kuvasta..

Visiting with grandma´s. Luckily most of cousins can put their clothes on hanger, so we have hope too.
Ps. I just noticed my child´s shoes aren´t in photo..

tiistai 17. helmikuuta 2009

Bolero nyt


Yhdistetty etu- ja takakappale on valmis. Mallinmukaisesti taakse ei tullut pääntien muotoiluja. Toivottavasti istuu silti..

tiistai 10. helmikuuta 2009

Bolero

Flunssan keskellä ajattelin hiukan päivittää blogia ja esitellä keskeneräistä työtä, kun mitään valmistakaan ei ole ilmestynyt:

Aloitin pitkästä aikaa uutta neulomusta. Vaikka neulelehtiä on vuosien saatossa kertynyt melkoiset pinot, lasten boleron mallia oli hankala löytää. Viimein löysin Modasta (5/2007) mallin, joka oli lähinnä mielikuviani ja josta voi katsoa silmukkamääriä. Pelkän sileän pinnan tilalle löysin Novita Talvi 2006-lehdestä aika helpon pitsineuleen. Lanka on ihan akryylia, koska se ei "villasta" ja on edullista ottaen huomioon, ettei tälle välttämättä kerry montaa käyttökertaa. Aloitin kutomaan etureunasta toiseen, jaan työn vasta hihojen kohdalla. Laiska kun olen, vältän sivusaumojen ompelun.
Tässä alkuperäinen malli. Punaista röyhelöä ei ole tulossa, mahdollisesti joku reunus kuitenkin, koska sillä saa helposti lopullista kokoa muokattua..

maanantai 2. helmikuuta 2009

Olen Muumipappa - I´m Moominpappa


Minä olenkin Muumupappa! Olen aina kuvitellut olevani Niiskuneiti, mutta onneksi tähänkin on kehitetty testi, niin ei tarvi jäädä arvailemaan ja elämään väärän minuuden varjoon. Mielestäni en ole kovin seikkailunhaluinen, enemmänkin kotiseuturakas. Blogin pitäminen käynee muistelmien kirjoittamisesta, mutta eihän Muumipappa koskaan neulo mitään.. onko tämä nyt varmasti luotettava testi?
Muumit nukkuvat yleensä talviunta, mutta aikovat herätä hiihtolomalla. Onkohan silloin vielä lunta?
Ps. Lisäsin muutaman linkin sivun reunaan.