keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Mekko barbille - Dress for Barbie

Miten tehdään uudenvuodenaattona barbille lämmin juhlamekko?
Tarvikkeet: Vuosia sitten aloitettu neule, melkein mikä vaan käy, kunhan työ on jäänyt kesken tarpeeksi alussa, puikot (alkuperäiset, jos on työssä vielä mukana, muutkin käy) ja kyseistä lankaa todennäköisesti löytyy yli tarpeen..

Vaihe 1: Neulelankojen joukosta löytyi tämä Novitan Nalle-langasta aloitettu työ, josta piti tulla Baby born-nukelle hame, mutta jostain tuntemattomasta syystä se ei edistynyt.
Vaihe 2: Tarkistetaan varustetilanne. Molemmat puikot ovat yhä työssä mukana ja toinen lankakerä on tallessa. Nämä riittävät.
Vaihe 3: Aloitetaan neulominen. Koska työssä on n. 150s., kavennetaan ensimmäisillä oikean puolen kerroksilla aina joka 3.s., kunnes jäljellä on 30s. Jatketaan sileää neuletta kainaloihin saakka. Päätellään kädenteitä varten molempien kainaloiden kohdalla 5s (4 olisi riittänyt..) ja seur. kerroksella luodaan tilalle 10s hihoja varten. Kudotaan pari-kolme kerrosta, hihojen kohdalla ainaoikein-neuletta. Seuraavilla kerroksilla kavennetaan pääntietä varten yht. 6s ja ne ylimääräiset 5 hihan silmukkaa myös. Jäljelle jääneet silmukat päätellään.
Vaihe 4: Viimeistely. Ommellaan takasauma. Jos barbin pää ei ole irtilähtevää mallia, kannattaa ompelu aloittaa vasta vyötärön kohdalta ja tehdä nappikiinnitys niskaan.
Vaihe 5: Puetaan mekko barbille. Vyötäisille voi sitoa satiininauhan. Hätätapauksessa kasinkertainen neulelanka käy myös.
Vaihe 6: Otetaan kuva blogia varten.
Valmiina juhlimaan uutta vuotta!
Ready for celebrate a new year! This dress was quikly to make because I took a years ago started work for a hem and I knitted only a upper part of dress.


Barbi keittiössä uuden pöydän äärellä. Pöytä saapui juuri sopivasti ennen jouluateriaa ja osa ruuistakin oli mukana, joten barbien ei tarvinnut lähteä ruuhkaisiin ruokakauppoihin.
Barbie in the kitchen with a new table. It came just in time for Christmas meal and part of food was with it, too.
Onnellista Uutta Käsityövuotta!
Happy New Needlework Year!

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Poncho

Joulupäivänä valmistunut poncho tyttärelle (piti ehtiä pakettiin, mutta vähän myöhästyi).
Malli: Omasta päästä, sama kuin viime kesänä valmistuneessa, paitsi pienempi.
Puikot: Nr 5 pyöröt
Lanka: Novitan jämälankoja mm.Samosta, Hippyä, Palmaa, Tenneseetä ja mitä tuo karvalanka nyt oli?

Ja tässä vielä yhteensopivan taulun äärellä.

tiistai 23. joulukuuta 2008

Joulupuu on rakennettu

Barbit pääsivät muuttamaan jouluksi uuteen kotiin, vaikka se kovin keskeneräinen onkin. Onneksi on leuto talvi, ikkunoiden puute ei haittaa eikä ulkovessa..

Barbies managed to move new home for a Christmas even it´s not ready yet.

Keittiö. Pöytä on väliaikainen, mutta kelpaa joulun ajaksi.

Joulupuu on rakennettu,
joulu on jo ovella.
Namusia ripustettu
ompi kuusen oksilla.


Kuusen pienet kynttiläiset (valitettavasti ne vielä puuttuvat)
valaisevat kauniisti.
Ympärillä lapsukaiset
laulelevat sulosti.


Kiitos sulle, Jeesuksemme,
kallis Vapahtajamme,
kun sä tulit vieraaksemme,
paras joululahjamme.



Hyvää joulua!
Merry Christmas!

lauantai 20. joulukuuta 2008

Muukalaisia - Strangers


Huhu rakenteila olevasta talosta on kiirinyt ja tyttären synttärien aikoihin meille ilmaantui liuta asunnon etsijöitä. Alunperin talo oli mitoitettu jo olemassa oleville nukeille ja ehkä parille bratzille, mutta eihän noita voi uloskaan jättää, kun talvikin on tulossa (ehkä). Käsittääkseni barbit ovat tottuneet melko ylelliseen elämään, mutta eiköhän sopu tilaa anna. En uskalla näin laman alla alkaa laajentamaan, varsinkin kun nykyinenkin on vielä kesken.. Jouluun on neljä päivää.
A rumour of the new house has been flying and during daugter´s birthday we had a many new home seekers. From the first building was mended for a few old barbies and possible for two bratzs, but how coulud I leave those outside, winter is coming (maybe). I think barbies has used to very luxurious life, but I hope they give room each others in good fellowship. I can´t start to widen house because the present one is still unfinished.. There is four days to Christmas.
Lisäsin muutaman blogin osoitteen, joita seurailen, tuohon sivuun. Blogit ovat päivitysjärjestyksessä, paitsi Rupuranta, jonka palvelinta bloggeri ei tunnistanut. Kaiken joulukiireen ja nipottamiseni keskellä on hyvä lukea Johannan blogia Filippiineillä. Asiat saavat paremmat mittasuhteet, eikä nukkekodin kurttuiset tapetit ja venkoilevat ikkunat harmita yhtä paljon. Kaikilla kun ei ole edes omassa kodissa niitä tapetteja..

keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Barbien koti, osa 4 - Barbies home, part 4


Kivijalka. Talo on tyyliltään pohjalainen kaksikerroksinen maalaistalo.


Ikkunan pokat on kätevä maalata saman tien molemmilta puolilta - paitsi miten sen kuivumisen kanssa on?

Keittiö, kylpyhuone ja eteinen, johon tulee (joskus) portaat.
Juu virheitä ei puutu. Keittiön tapetti kupruilee, kylppärin väliseinä on lähes puoli senttiä liian lyhyt, olohuoneen ikkunan kehys alkoi muistuttaa keinutuolin jalkaa, kun olin saanut sen maalattua (no, täytyy laittaa painon alle ja toivoa parasta..). Vähältä on pitänyt, ettei tekele ole lähtenyt paikallisen jätteenkuljetusfirman mukaan. Odotankin innolla, että pääsisin tekstiilien valmistukseen. Oletan, että se sujuu minulta vähän paremmin kuin remonttihommat. Ehkä tässä myös joulustressi painaa päälle. Joka vuosi tähän samaan aikaan toivon, että joulua voisi siirtää pari viikkoa eteenpäin.

Parveke ja olohuone. Vain kaiteet puuttuvat.


Ja vielä ulkoseinä.

maanantai 15. joulukuuta 2008

Joulun odotusta - Waiting for the Christmas

Jouluun on yhdeksän päivää.
Tytär: "Jippii!"
Äiti: "Voi kauheeta."

There is nine days to the Christmas.
Daughter: "Yippie!"
Mother: "Oh, it´s terrible."

lauantai 6. joulukuuta 2008

Talvella Talikkalan markkinoilla..



Talvea ei ole ja Talikkala on menetetty, mutta markkinat on! Ja kyllähän tuo viimeinen säkeistö on vieläkin ajankohtainen: "sama se, onko sata markkaa rahaa taikka velkaa". Eu-Suomessa on bensa-aseman (sen kylmäaseman) kohdalla turha edes jarruttaa, jos lompakossa on vain 16,88 euroa.
Hyvää itsenäisyyspäivää!

maanantai 1. joulukuuta 2008

Sweet sixteen



En koskaan enää kudo raidallisia töppösiä. En koskaan enää kudo raidallisia töppösiä. En.. Kaikki meni hyvin siihen saakka, kun huomasin alkaa ajattelemaan (joskus olisi hyvä ajatella ennen kuin tekee), että kerroksen vaihtumiskohta tulee tässä mallissa tossun päälle näkyviin. Jouduin vaihtamaan sen pohjapuolelle ja ylimääräisiä langanpätkiä tuli lisää..
Ps. Enkä tiedä, mistä nämä oudot otsikot tulevat päähäni.
I´ll never knit again a striped slippers. I´ll never knit again a striped slippers. I´ll never.. Everything went right until i noticed to start thinking (sometimes it would be good to think before you do), that changing place of rows would come on top of sock and I had to change it to the bottom of sock. And how much I had yarn ends more..
Ps. And I don´t know where this title came to my mind.