perjantai 28. marraskuuta 2008

Tossut - Slippers


Malli: Innostuin Marsulin blogissa olleista tohveleista niin, että piti itsekin kokeilla. Muuntelin mallia hieman. Tossut ovat sileää neuletta, suu on viimeistelty virkkaamalla ja pujottamalla satiininauha rei´istä.
Lanka: Novita Mambo vaaleanpunainen
Puikot: 7mm bambut
I inspired a slippers from Marsuli`s blog, so I had to knit them myself but I changed the pattern a little.

lauantai 15. marraskuuta 2008

Barbien koti, osa 3 - Barbies home, part 3


Sisustusliikkeissä on käyty vanhoja tapettimallikirjoja anomassa ja pakettikin on saapunut. Maalipurkki on ostettu.


Paketti tuli Minimaailmasta. Tilasin portaat ja ikkunapuita ja.. Rappusten kokoamisohje on saksankielinen. Osaan saksaksi vain Ich bin aus Finnland. Hmm..


Pistosaha on lainattu appiukolta ja porakone haettu autotallista (siellä alkaa kohta näyttää aika tyhjältä).


Syytän pistosahaa epämääräisen näköisistä ikkuna-aukoista. Tekijän ensikertalaisuudella saattaa olla myös osuutta asiaan, mutta onneksi kehykset peittävät pienet virheet. Ja oviaukko parekkeelle onnistui paremmin.


Tapettia oli pakko päästä vähän kokeilemaan makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. Tuntui hölmöltä hioa siistiä ulkoseinää, mutta eihän sitä voi lakatun puun väriseksi jättää.

Tässä vaiheessa näyttää siltä, että projektiin kuluu paljon enemmän aikaa (ja rahaa) kuin alkuun olin suunnitellut. Esim. laskin ikkunat ensin väärin, joten olohuoneesta puutuu pokat ja jos suurennat tapettikuvaa, huomaat, että lattia- ja kattolistat olisi kiva laittaa peittämään epämääräistä tapetin reunaa. Mutta eihän se nyt mikään uutinen ole, että rakennusaikataulut venyvät, kaupungintalon remontissa kävi samoin, hintaa tuli muutama miljoona arvioitua enemmän ja kysymys oli sentään ammattilaisista!
English translation might come later..

tiistai 4. marraskuuta 2008

Barbien koti, osa 2 - Barbies home, part 2


Siinä on hyvät ja huonot puolensa, että tämänhetkinen työpaikkani sijaitsee melkein kirpputorin
naapurissa. Hyvä puoli on se, että löysin sieltä tämän mappihyllyn barbien kotia varten, huono puoli, että siellä tulee käytyä liian usein ja siellä on paljon tavaroita, joita en ole ennen tiennyt tarvitsevani.. Hintaa löydölle kertyi 20 euroa.
There are good and bad sides that my working place is near by the flea market ( I´m not sure is flea market good english..I mean some kind of second hand store). The good thing is, I found this file shelves for barbies home, the bad thing is I used to go there too often and I found many things that I haven´t known before I need them..

Ennen kuin voi ryhtyä rakentamaan, tarvitaan piirrustukset. Joissakin tapauksissa ne kannattaa tehdä vasta jälkikäteen, jotta mitat pitäisivät paremmin paikkaansa. Mittakaava on noin 1:6, valitettavasti en voi täysin sitä toteutaa, koska esim. huoneiden syvyys on vain 29 cm eli noin 180 cm. Täytyy kuvitella, että huoneet ovat suurempia.. Suunnitelmissa on kolme kerrosta ja vintti, jonne sijoitetaan makuuhuone, koska siellä ei mahdu seisomaan kunnolla. Alakertaan tulee kylpyhuone (saunakin olisi kiva) ja eteinen. Seuraava kerros on varattu keittiölle ja yläkertaan sisustetaan olohuone ja parveke. Kun vein pohjapiirrustuksen (sivupiirrustus) rakennustarkastajalle, joka on myös talon tuleva omistaja, ensimmäinen kysymys oli: "Missä on leikkihuone?"
Before you can start the building, you need drawings. Sometimes it´s better do afterwards, then the measurments are more right. I have mend to build three floors and the loft, where will came the bedroom, because is so low. On the ground floor are the bathroom (sauna would be nice too) and the hall. The next floor is reserved for the kitchen and upstairs will be living-room and the balcony. When I gived the sketches to master builder (who will be also the owner of the house) she asked at first: " where is the playing room?"

Nyt näyttää tältä. Nukkekoti on melkein saavuttanut lopullisen muotonsa. Seuraavaksi täytyy kääntyä appiukon puoleen pistosahan toivossa, jotta saan ikkuna-aukot ja parvekkeen. Kattolevyt löytynevät kotoa. Ikkunoiden suunnittelu on vielä kesken. Todennäköisesti teen omat kehykset, koska Minimaailmassa olevat ikkunat ovat melko arvokkaita, kun ottaa huomioon, että niitä tulee noin viisi kappaletta. Olohuoneen takaseinässä näkyvä reikä peittyy tapetin alle, kunhan pääsen siihen vaiheeseen.
This is almost the final form of dollhouse. Next thing is the window holes and the balcony and the roof, of course.
Olen pahoillani kuvien epäesteettisestä sommittelusta, tällä kertaa innostus meni ohi kauneuden kaipuuni.
I´m sorry about unesthetic composition of the pictures, this time inspiration passed my sense of beauty.