tiistai 26. elokuuta 2008

Ne löytyivät! - I found them!

Jotta kukaan ei menettäisi tämän pidempään yöuniaan (nyt kun kuukin on hyvää vauhtia sirppiintymässä yötaivaalla) pohtiessaan minne ne ompelusakset ovat oikein kadonneet, ilmoitan , että ne löytyivät edellisen postituksen kuvan vihreän kankaan alla olleiden mallitilkkujen ja parin lankakerän alta. Kuvaa minulla ei ole, joten lienee turha kirjoittaa, että olen siivonnut pöydän (puoleen väliin) ja siinä pystyy taas leikkaamaan uusia kankaita!
I hope You didn´t loose your night dreams while You were wondering where my scissors are. I found them from under green fabric under samplequilts under two balls of yarn. I have no picture so it´s needles to say but I´m cleaned up the table (at least half of it) so I can again cut new fabrics!

perjantai 22. elokuuta 2008

Valmistunutta

Poncho.
Malli: Omasta päästä.
Lanka: Mm. Novitan Aino, Isoveli, Florica sekä Hayfieldin Iceberg Chunky (eli tuo harmaa raita. Vyötteessä oli hintalappu: 10,- Ei kannata kuitenkaan pelästyä, se on ajalta ennen euroja..)
Puikot: Ensi 60 cm pyöröpuikot nro 5, sitten 80 cm ja lopuksi 100 cm. Neulottu siis pääntieltä helmaan päin.
Muuta: Työssä olen käyttänyt kaikenlaisia langanloppuja. Tämä saattaa päätyä joululahjaksi äidille.
Tässä vielä lopullinen kuva kesätopista (jota siis tarkoitus käyttää talvellakin esim. poolon päällä).
Lanka: Novita Cocos
Ohje: Moda 2007 (en mistään löytänyt ko. lehteä, jotta olisin voinut kirjoittaa mikä numero)
Puikot: Muistaakseni nro 4 bambut
Muuta: Lanka ei ole ohjeen mukaista vaan paksumpaa, olen joutunut siksi laskemaan silmukoita hieman uusiksi. Ohjeessa malli oli napapaita. Sattuneista syistä päätin pidentää sitä reilu 10 cm. Myös pääntiellä oleva ruutuvirkkaus on lisätty, koska siitä tuli ensin vähän liian avara. Tämä valmistui lopullisesti jo Itä-Suomen matkalla, mutta nyt vasta toimerruin kuvaamaan.

lauantai 16. elokuuta 2008

Kokoa Rusetti!

"bunny Jigsaw Puzzle"

Ps. Joo, voishan sitä jotain järkevämpääkin tekemistä näin lauantaina keksiä, vaikkapa siivota..

Miksi kuvaan mieluummin käsitöitä.. Why I prefer take pictures about handicrafts..


"En ehdi nyt poseerata."
"I have no time for picture-taking."


"Otitko kuvan jo?"
"Did you take the photo?"


"Täytyykö hymyillä?"
"Do I must smile?"

torstai 14. elokuuta 2008

Vuosien takaa - Behind the years

Minä toisella luokalla vuonna 1981. Päälläni on tätini neuloma liivihame, jossa väritys on sama kuin Kirkkonummen kansallispuvussa. Villasukat ovat muuten olleet suositut silloin. Onkohan vielä?


Yhtenä päivänä kesällä (nyt on jo alkusyksy) tuli mieleen, vieläkö tädilläni on ohje tallessa kyseiseen neuleeseen. Mainitsin asiasta äidille ja eipä aikaakaan, kun postissa tuli tädin kirjoittama kirje, josta löytyi alkuperäinen ohje! Ohje on Pirkka-lehdestä vuodelta ? ja sen esittelytekstissä sanotaan tämän kansallispuku-henkisen puvun olevan "viime syksyn" Pirta-lankakilpailun satoa. Kuinka sattuikaan, ohje on tehty 120-senttiselle eli juuri ekaluokkalaiseni kokoiselle tytölle. Liivihameen lisäksi ohje löytyi myös puserolle, essulle ja taskulle. En tiedä, millaisia muut Pirkka-lehden mallit ovat 70-80-luvun taitteessa olleet, mutta tämä ainakin on vähän erilaisempi kuin nykyiset pipo-kaulahuivijutut, joita on jokaisessa Pirkassa, Yhteishyvässä, Me-lehdessä... juu, meillä on kaikki kortit..
Olenko nyt tekemässä tätä? En. Hame on aika isotöinen eikä ole varmuutta, onko uusi sukupolvi kovin innostunut siitä, joten pelkkä nostalgianeule ilman todellista käyttötarkoitusta ei inspiroi tarpeeksi. Toisaalta nyt on tunikat muodissa, lyhyt versio voisi tulla kysymykseen, mutta onko se vähän töpön näköinen?

tiistai 12. elokuuta 2008

Jämälankajuttu

Tuntuu vähän tyhmältä laittaa tänne uusia keskeneräisiä töitä, kun ne vanhat ei ole pahemmin edistyneet. Välillä olisi kiva esitellä valmiita töitä. Tämä poncho on kuitenkin ollut mukavan stressitön kesätyö, ohjetta ei ole, ei siis ole tarvinnut ajatella, vain neuloa. Lankoina olen käyttänyt kaikkia vaaleita kerän loppuja ja sellaisia yksinäisiä keriä, joista on pitänyt tulla pipo tai huivi, mutta ei ole vaan syntynyt vuosien saatossa. Keskellä edessä on palmikko, raidat ovat tulleet työn edetessä ihan sattuman varaisesti, mikä on tuntunut sopivalta seuraavaksi tehdä tai kun lanka on loppunut, niin myös raita.

perjantai 1. elokuuta 2008

Terveisiä Itä-Suomesta - Greetings from Eastern Finland

Koli. 347 metriä meren pinnan yläpuolella. Täällä olisi pitänyt olla päivä aikaa ja kudin mukana. Istua kalliolla ja hengittää raikasta ilmaa. Kudin oli kyllä mukana, mutta hotellilla. Sen sijaan mies oli mukana, mutta eihän sitä nyt näin julkisesti voi pohtia, kumpi olisi ollut parempi valinta. Enkä tietysti itsekään toivoisi minua verrattavan vaikkapa traktoriin..
Lappeenrannan hiekkalinnassa oli lännenaiheisia veistoksia. Kai niissä jotain muutakin kuin hiekkaa oli käytetty sidosaineena. Tässä kaupungissa tutustuimme myös Suomen vanhimpaan ortodoksikirkkoon ja Talleriaan, jossa oli esillä Päivi Kupiaisen mekkoja ja taidetta. Mekot tietenkin ovat lähellä sydäntäni ja jututin tätä käsityön opettajaa, joka opiskeli kuvanveistoa. Ongelma oli sama kuin länsirannikollakin: kävijöistä 90% pukeutuu t-paitaan ja capreihin, 150-200 euroa maksaville mekoille on vaikea löytää asiakkaita. Mieheni totesi, että eihän se ole kuin parin hotelliyön hinta. Kaikki on niin suhteellista.

Tuliaisia. Molempien sisällöt kertovat ajasta ennen...öljyn keksimistä? Sanoikohan joku silloin, että tämän juustomuotin koristeluun meni enemmän aikaa, kuin olin suunnitellut? Tai mistä sitä tietää, millainen hoppu jollakin rengillä on ollut niiden muottien kanssa (ja on vahingossa veistellyt haavan sormeen), kun emäntä on sanonut, että juustot täytyy saada tehtyä ennen joulua. Harmi, ettei se renki kirjoittanut blogia..