maanantai 21. heinäkuuta 2008

Ulkoilutan pupua ja käsitöitä

Kierrettyäni noin kolme puutarhamyymälää löysin vihdoin lehtikompostoreja. Yhdistämällä kaksi sain pupulle oivan aitauksen. Rusettia ei voi jättää vahtimatta ulos, koska aitaus on kuitenkin melko hutera ja helppo pupun mennä yli tai ali. Niimpä varasin mukaan myös tuolin ja käsityökassin.
Ruoho on perinteisesti vihreämpää aidan tuolla puolen ( ja apilat maukkaampia).
Vai onko oma pahvilaatikko sittenkin turvallisin paikka avarassa maailmassa?
Ja hiukan tuli leikattua tytön vanhoja sukkahousuja uusiokäyttöä varten. Siitä enemmän myöhemmin, jos projekti etenee.

maanantai 14. heinäkuuta 2008

Maanantai

Vaikka onkin maanantai, ei tästä ihan maanantaineule tullut. Virkkaan pääntielle ja kädenteille vielä reunuksen. Aika hyvän kokoiselta tuntui sovitettuani sitä. Helman pitsikuvio olisi tullut paremmin näkyviin yksivärisellä langalla. Jostain syystä minulla on varastossa vielä kahta Samos-lankaa, jotka ovat myös näitä kirjavia, vaikka en tykkäisi neuloa pelkkää sileää!

Tarjosin pupulle porkkanaa. Mahtoiko olla sen elämän ensimmäinen porkkana, kun se ensin vähän ihmetteli sitä, mutta totesi sen kuitenkin syötäväksi ja alkoi nakertamaan.

Tyttäreni toi minulle kauniita kukkia. Harmi vaan, että oli naapurin tontilta poimittuja. Koskaan ei tiedä, mitä kaikkea pitäisi kieltää tekemästä. Sanoin, ettei saa enempää sitten poimia, kun ei ole omalta pihalta. Tyttö sanoi, ettei niitä siellä enää olekaan, kun kaveri poimi loput.

sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Rusetti


Tässä se nyt vihdoin on! Kotimme uusi asukas. Rusetti muutti meille eilen ja aika on mennyt tutustuessamme toisiimme. Pupu on rodultaan ranskanluppa ja ikää sillä on reilu kolme kuukautta eli se tulee vielä kasvamaan aika paljon. En ole koskaan nähnyt "livenä" täyskasvuista ranskanluppaa, joten innolla odotan minkä kokoinen siitä mahtaa tulla.
Vuorokauden kokemuksella näyttää siltä, että vain tuore ruoka kelpaa. Rehupellettikippa on nakattu ympäri jo monesti, eikä kuivattu heinäkään oikein näytä innostavan. Sen sijaan voikukan lehdet, apilat ja piharatamon lehdet kani puputtaa heti. Mies sanoi ihmetellessäni asiaa, että kumpaa itse söisit, kuivattua vai tuoretta..

lauantai 12. heinäkuuta 2008

Juhannusneule..


Nyt ovat kappaleet valmiina (menikö juhannus jo?). Tässä on toinen pingotettuna (ja kostutettuna) mittoihinsa. Pingotusalustana olen käyttänyt tuollaisia appiukolta saatuja polyuretaani -vai mitä lienevät- levyjä, joihin on helppo iskeä nuppineuloja. Lankaa meni vain 200g. vaikka minulla oli sitä 400g. Ostin sen tarjouksesta viime syksynä ja silloin minulla oli tarkoitus tehdä pitkähihainen malli. Nyt aloin miettiä, pitäisiköhän sittenkin kutoa vielä hihat. Syksyhän on tulossa..

keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Terveisiä Reposaaren loma-asuntomessuilta

Kävimme eilen tutustumassa Porin Reposaaren loma-asuntomesuihin. Katseltavaa oli paljon ja pieni kiire oli matkassa kun lähdimme vasta iltäpäivällä. Koko päivänkin olisi saanut messuilla kulutettua ihan kevyesti. Kestää varmaan hetken, ennenkuin olen sulattanut kaiken näkemäni. Päällimmäisenä mieleen jäivät suuret terassit ja isot ikkunat, joista avautui hienommat näkymät merelle kuin olin etukäteen kuvitellut. Sisustus oli monessa huvilassa turhan modernia (liian viimeisteltyä?) omaan makuuni. Tässä muutamia poimintoja, lähinnä käsityöläisen silmin nähtynä:
Huovutettu päiväpeite. En tiedä miten se on tehty, mutta alapuoli oli kokonaan huovutettua materiaalia, päällä ehkä pellavakangas ja kuvio oli tehty todennäköisesti neulahuovutustekniikalla. Tyynyt samoin.



Kalaverkkoa ja vanhaa puuta.


Marianne Fribergin taideteos vai tyyny? Söpöjä keraamisia pupuja.


Muhkea karhu kalansaaliineen!


Ihana pylvässänky! Sängyn päällä neulotut tyynynpäälliset ja torkkupeitto, tosin ei käsin.. Seinällä aplikoiden ommeltu lokkiaiheinen tilkkutyö.


Tämän tekijän nimi ei jäänyt muistiin, mutta idea oli hauska ja toteuttamiskelpoinen. Näitä kalatyynyjä voisi laittaa sängyn päälle tai sohvan nurkkaan jos perheen lähinnä miespuoliset jäsenet eivät innostu kattoon ripustamisesta.

Villa Luvatan huvilassa olisi kiva herätä ja avata silmät merimaisemaan. Moderni mökki oli sisustettu monin kansanomaisin tekstiilein. Alla yksityiskohta edellisestä.


Miksi tämä istuinsuojus oli väärinpäin? Eihän sitä päässyt edes koskettamaan, joten likaantumisen vaaraa ei ollut.

Vaan tätä tunnelmaa messuilta ei löytynyt:
No. Ne olikin huviloita, eikä mökkejä..